Edit Content

Пратите нас:

Дан Библиотеке шабачке

Већ 176 годинa Библиотека шабачка пркоси незнању и некултури, чува успомене и сећања, штити прошлост од заборава, непрестано нас подсећа ко смо, али и опомиње да можемо бити бољи. Ко има знање, има и моћ, а имати уз себе Библиотеку значи имати цео свет. Мало ли је…
На свечаној академији поводом обележавања 176 година Библиотеке шабачке присутнима се обратио Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, који је нагласио да је Библиотека једна од најзначајнијих установа културе, важан део културног идентитета града и његов симбол. Свечаност су уприличили ученици и професори Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ из Шапца, као и чланови Првог певачког друштва. Традиционално су додељене награде најбољим читаоцима – Јулији Вујиновић, Илији Бабићу Теодоровићу, Јасмини Маринковић и Снежани Мартиновић.
Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, истакла је да су речи књижевника, критичара, људи из света културе, уметности и науке из наше Kњиге утисака драгоцен показатељ да наш труд и постигнућа нису непримећени. Управо су они послужили као инспирација за изложбу „Други о нама. Слажемо се.“ која је отворена у галерији Библиотеке. „Осећај да нас други виде и цене због онога што радимо ствара велико задовољство, храбри нас да наставимо да се трудимо и растемо. Понос нам даје унутрашњу снагу и подсећа нас да смо део ширег контекста, да наше присуство и допринос имају стваран утицај на људе око нас. Нека нам ова подршка служи као подстицај не само да наставимо да остварујемо своје циљеве, већ и да будемо подршка и инспирација другима, јер заједнички раст и успех чине наш свет светлијим и богатијим“, закључила је Јелена Подгорац Јовановић.

Кристина Алексић