Edit Content

Пратите нас:

„Песниче народа мог“

Март месец је годинама у знаку поезије. Они који су верни овом књижевном роду, осећају неки посебан трептај. Они знају да поезија крепи душу. Они су јој верни и она им заузврат даје драгоцене тренутке и обогаћује им живот. Радује чињеница да деца и млади увиђају њен значај и лепоту. Годинама налазе уточиште у нашој Библиотеци и друже се са поезијом кроз Клуб рецитатора. Радују се рецитаторској смотри „Песниче народа мог“ која окупља најбоље младе рецитаторе на територији града Шапца.
У најмлађем узрасту су се представили Петар Станковић песмом „Главни јунак филма“ Саше Божовића, Ђурђа Башић „Цвећка нећка“, Добрице Ерића, Софија Вуковић „Кад бих ја била Тесла“, Маје Цветковић Сотиров, Ђорђе Познановић „Брат“ Мирослава Антића и Растко Томић „Био сам велики“ Данијеле Квас. У средњем узрасту су наступали Јанко Томић који је рецитовао песму „Међу својима“ Владислава Петковића Диса, док је Андреј Ристивојевић изводио песму „Ја“, Владе Стојиљковића. У финале Општинске смотре рецитатора су се пласирали Софија, Ђорђе, Растко и Андреј. Сви су показали велику изражајност и уверљивост. Показали су емоције, таленат и посвећеност. А то је најважније.
Са поносом истичемо да се на Међуопштинско такмичење, које се традиционално одржава у Крупњу, пласирао Андреј Ристивојевић. Настављамо дружење са поезијом уз пуно смеха и добре атмосфере.

Александра Ердевички Томић