Edit Content

Пратите нас:

Стручни скуп библиотекара у организацији Српске читаонице у Иригу, Градске библиотеке Панчево и часописа „Читалиште“, одржан је по трећи пут у Малој Ремети, од 21. до 23. априла 2023. године. Тема овогодишњег сусрета била је „Интердисциплинарност у библиотекарству – изазови и решења“.

Током три дана, на скупу су узели учешће библиотекари из Старе Пазове, Руме, Шида, Сремске Митровице, Ирига, Новог Сада, Панчева, Крагујевца и Шапца. Радни део и смештај учесника организован је у етно-ресторану  „Фрушкогорска Лугарница“. Пратећи програм обухватио је обилазак фрушкогорских манастира Мале Ремете и Беочина, а био је уприличен и уметнички програм.

Као и претходне две године, Библиотека шабачка је имала свог представника на Скупу. Рад под називом „Матичари – мултипрактици“ током другог дана Скупа представио је Небојша Цвејић, библиотекар Матичне службе. Кроз презентацију су приказани различити аспекти деловања матичара, као и проблеми са којима се сусрећу у свом раду.

Скуп у Малој Ремети својом организацијом и успешним радом може да послужи као добар пример и као матрица за организовање других стручних скупова.