Edit Content

Пратите нас:

3. књижевно-ликовни конкурс „Дај ми реч да је насликам“

Библиотека шабачка и ове године са великим задовољством наставља сарадњу са ОШ „Свети Сава“ из Шапца. У заједничкој реализацији расписан је 3. књижевно-ликовни конкурс „Дај ми реч да је насликам“, који је намењен свој деци и ученицима који су по ИОП-у. Својим различитим активностима Библиотека шабачка већ годинама покушава да скрене пажњу на децу са сметњама у развоју и инвалидитетом и ова сарадња свакако доприноси томе. Заједничка нам је жеља да истакнемо њихове специфичности и посебности како би им пружили једнаке могућности да искажу свој таленат.
Ове године смо изабрали причу Душка Радовића „Крокодокодил“. Специјално за ову прилику изведена је и снимљена позоришна представа за коју су заслужни студенти 4. године Драмског одсека Уметничке академије у Сплиту. Представу је библиотекарка Горица Рајичић учинила доступном и глувим и наглувим особама користећи знаковни језик.

Шаљите нам своје радове уз пријаву на адресу: Улица Драгише Пењина 31, 15000 Шабац до краја фебруара 2023. године. Пријава се налази и на сајту Основне школе „Свети Сава“ у секцији „Наша библиотека“, а биће послата и свим школама уз информацију о ликовном конкурсу. За сва питања пишите на имејл-адресу конкурса: lk.dajmirec@gmail.com
Свечано отварање изложбе и додела награда планирани су за понедељак 3. април 2023. године у галерији Библиотеке шабачке. Радујемо се сваком пристиглом раду и дружењу са вама. Видимо се!

 

Александра Ердевички Томић