Edit Content

Пратите нас:

Библиотека шабачка на корак од свих

Стигло је пролеће, природа се буди, магнолија у дворишту Библиотеке је већ цветала, а Одељење за децу наставља са својим богатим активностимa. У сталној смо тежњи да постојеће надоградимо и да будемо бољи и ближи читаоцима, посебно оним најмлађим. Упркос томе, схватили смо да све те активности нису довољно видљиве и препознате код свих суграђана. Вођена овим сазнањем, колегиница Марија Вуковић је креирала пројекат „Библиотека шабачка на корак од свих“ који је подржало Министарство културе и информисања Републике Србије.

Овим пројектом је предвиђено да, возећи посебно дизајниране бицикле, библиотекари одлазе до удаљенијих вртића, школа, Удружења параплегичара, до Установе за децу и младе са сметњама у развоју, паркова, тргова, шеталишта и шире нашу визију. Управо првог дана пролећа отпочели смо реализацију овог пројекта. Возећи трицикл са мултифункционалном приколицом пуном књига и разних изненађења за децу и бицикл, који је опремљен посебно дизајнираним корпама, у пратњи наших маскота Библише и Библине, прошли смо градским језгром и дружили се са другарима из Вртића „Снежана“ и њиховом васпитачицом Иваном Пауновић.

Дeца су уживала цртајући кредама веснике пролећа по плочницима испред Поште. Придружили су им се многобројни пролазници са својим малишанима. Сви су се сладили бомбонама које смо им припремили и уживали у фотографисању са маскотама. Овом приликом смо суграђанима делили и флајере са свим информацијама везано за наше активности, као и флајер за Фото-конкурс „Буђење“ који је расписала наша Библиотека. Осмеси, срећа и радост красили су ово наше пролећно дружење.

Чекајте нас, долазимо и до вас! Видимо се!