Библиотека шабачка на Библионету

/ / Вести / 12. септембра 2022.

Библионет, 16. годишњи стручно-научни скуп Заједнице матичних библиотека Србије, одржан је у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ у Чачку. Овогодишња тема била је „Библиотеке и доживотно учење“. Програмски одбор Библионета 2022. заседао је у саставу: Јасмина Нинков (председник), Новка Шокица Шуваковић, Добрила Бегенишић, Марија Радуловић, Анђела Огњановић и Драгана Столић (чланови). У програм Скупа увршћено је осам радова међу којима је био и рад „Библиотеке као школе без звона за крај“, чије су ауторке Кристина Алексић и Сања Марковић. На овај начин је Библиотека шабачка постала једина јавна библиотека из унутрашњости о чијим се активностима, у циљу промовисања доживотног учења корисника и запослених, говорило.

О утиску који је рад „Библиотеке као школе без звона за крај“ оставио на колеге најбоље сведочи дужина аплауза који су ауторке добиле, као и честитке и похвале колега из других библиотека. Све нас то мотивише да, и поред свих изазова са којима се суочавамо, наставимо да се боримо за једину ствар која има смисла – знање.

Велику захвалност упућујемо колегама из Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ из Чачка на гостопримству. Искрено честитамо и на одличној организацији Библионета. Показали сте нам да је библиотекар понекад помало и Супермен.