Библиша и Библина у Накучанима

Библиша и Библина у Накучанима

/ / Деца / 18. јула 2022.

Традиционално добра сарадња са организаторима Ликовне колоније у Накучанима повела нас је пут овог, по много чему посебног, поцерског села. Библиша и Библина, совице из Позајмног одељења за децу, решиле су да обрадују малишане из овог места. Сјај у њиховим очима даје нам за право да верујемо да су у томе и успели. Право са полица Библиотеке бајковите књиге су се нашле у рукама Нађе, Еве, Богдана, Димитрија, Василије, Христине, Јоане…

Након прича о диносаурусима, митолошким бићима и принцезама, уследила је представа „Креативна рециклажа“ Библишиног луткарског позоришта. Оживели смо атмосферу једног подрума и подарили предметима гласове, али и душу. На крају су наши другари показали своју креативност кроз цртеже и осмишљавање торби са симболима Библиотеке шабачке.

Пут до Накучана није био дуг. Уживали смо у крајолицима који у пуној снази показују величанствену моћ природе. Дочекали су нас мештани једног села, у коме је пре 189 година изведена прва позоришна представа у Србији! Загледали у будућност, накучанска омладина се сваке године најпре поклони својој славној прошлости. Част нам је што смо били део приче у којој се преплићу оно јуче и сутра, у којој је вера у добро у човеку инспирација за уметничка дела, али и живот сам.

И запамтите – пут до Накучана није дуг.