бонтон

Бонтон у позоришту

/ / Вести, Деца / 17. августа 2021.

У понедељак, 16. aвгуста, у дворишту Музеја на Мишару, Библиотека шабачка је органозовала радионицу „Позоришни бонтон“ у оквиру Мишарских свечаности и овогодишњег позоришног фестивала ИНТЕФ. Уз дивно дружење са малишанима овог краја, као и претходних година, деци је пренет делић атмосфере која влада у Библиотеци.

Позитивна атмосфера, осмеси, граја и срећа били су присутни током једноипочасовног дружења. Радионица је била подељена у три сегмента и поред занимљивог упознавања са свим правилима лепог понашања у позоришту,  деца су имала прилику да покажу и своју креативну и глумачку страну. Заједно смо савладали појмове као што су бонтон, редитељ, разводник, шаптач и увиђали шта јесте, а шта није примерено понашање у позоришту. Деца су правила луткице и уз симпатичан игроказ показала свима шта су научила о лепом понашању у позоришту.

Мали извођачи су били награђени аплаузом, а потом су отишли да гледају представу за децу и покажу све што су научили на данашњем дружењу. Библиотека шабачка ће се и наредних година са великим задовољством одазивати позиву како би својим активностима употпунила Мишарске свечаности.