Читајте књиге, маните бриге

/ / Вести, Деца / 10. јула 2020.

Летњи распуст је почео, мада другачији него претходних година. Све нас помало збуњује ситуација у којој се налазимо али се трудимо да задржимо позитиван дух и добро расположење. У Oдељењу за децу нема већих промена осим што наши читаоци могу уживати у проналажењу књига и коришћењу дечије читаонице уз препоручене мере. Ово су дани када се претежно читају лектире, по препоруци наставника за наредну школску годину. Али и  лагана штива, романи и енциклопедије.

Као и сваке године у ово време, долазе родитељи са будућим ђацима првацима, желећи да пронађу књиге и сликовнице, које ће помоћи деци да се припреме за полазак у школу и почетно читање. Родитеље тиште разне бриге, па им је потребна литература да нађу одговоре за недоумице и питања.

У жељи да увек будемо подршка свим нашим читаоцима, направили смо кутак за будуће ђаке прваке.  Тај кутак красе занимљиве књиге из едиција ”Корак по корак”, ”Хајде да читамо”, ”Кораци ка читању”, ”Мали читаоци”. Али и књиге попут ”Мама и тата полазе у школу” или ”Све што треба да знаш пре поласка у школу”. У истакнутом делу кутка налази се и цртеж наше читатељке Елене Ђукић која шаље јасну поруку свим другарима, да пронађу инспирацију у читању књига и да ће на тај начин своје слободно време провести корисно и креативно. Елена истиче да се књигом буди машта која вас може одвести и до удаљених планина, до неслућених висина и дубина, и да можете уживати у трагању ка новим сазнањима.

Читајте књиге, маните бриге, држим вам фиге!

Љубивоје Ршумовић