Читалачки кофер

/ / Вести / 20. јуна 2022.

 

Приближава се период годишњих одмора и распуста. Неко ће паузу од обавеза провести у граду, неко на селу, у бањи, на мору или планини. Чињеница је да у читању уживамо више када смо растерећени стриктног распореда. Због тога лектира многима тешко пада. Одлазак на плажу или у природу треба искористити за дружење са другим људима или бољем упознавању себе. Ипак, за коју год се опцију овог лета одлучите, не заборавите да је књига неизоставно друштво.

Лето ускоро стиже и представља синоним за одмор, путовање и књигу. Треба искористити сваку прилику да се отвори и завири у њен узбудљиви свет брзо и без оклевања. Путовања и књиге су можда једина срећа која се могу купити новцем. Зато, не оклевајте, нека књиге белетристике које нисте прочитали до сад заузму место у вашем коферу и уживајте у лету са књигом у руци!

Оно што идеално летње штиво треба да поседује је добар и ефектан наслов као и причу, независно од жанра. Читање је више него користан начин да се проведе слободно време са непроцењивим, ненадокнадивим и неоспорним утицајем на духовно здравље и интелектуалну виталност. Да ли ће ваш књишки кофер доживети повластицу, разоноду или обавезу на путу са вама, зависи само од вас! Уживајте у доколичарењу са папирним пријатељем у бегу од жеге током летњих дана и ноћи и верујте биће то одмор за памћење.

Препоруке у Тематском кутку можете наћи овде. https://opac.bisis.rs/