ЧИТАОНИЦА – СТАРО, ДОБРО МЕСТО – НОВИ МЛАДИ ЉУДИ

/ / Вести / 27. августа 2020.

Читаоница Библиотеке шабачке је одувек својом позицијом и наменом била другачији простор за кориснике. Други спрат, ушушкано косим зидовима, лампама, радним столовима, разним књигама – место је које у највећем броју користе студенти. У миру, климом склоњени од летњих врућина они користе прилику за учење и спремање испита, израду научних радова… Нећемо нипошто занемарити ни старије кориснике који редовно читају штампу, тако да ко год жели да се образује и да на квалитетан начин проведе своје слободно време има где то и да уради – код нас!

Укратко, шарено, прелепо друштво које поштује правила реда, тишине, чувања књига, корисничких рачунара. Чини се озбиљно, сувише озбиљно иако сви радо попричају са нама запосленима, прокоментаришу шта их је заинтересовало, покажу нам чланке који су по њиховом мишљењу занимљиви, духовити, информативни…Студенти креирају своје паузе, деле радост за положени испит, пријемни, урађен матурски рад, дипломски…

Мислите, све је код нас учење и само учење у тишини по строгим правилима? Ни не сањате колико је читаоница “њихов” простор где су своји, не само у друштву књиге него где се друже, где склапају нова пријатељства и…. слика ће рећи више него хиљаду речи. На фотографијама ћете видети нешто шармантно, чисто и пуно живота – другу страну коју читаоница својим постојањем негује и ствара. Љубав са свим својим лицима коју негујемо овде посебном атмосфером… Наиме, након завршеног учења, пошто су сви напустили читаоницу, са вером да ћемо ми остављену поруку сачувати за наредни дан како би је неко посебан видео…И оставили смо је, само мало “украли” лепоту фотографисањем.

За ауторку поруке имамо такође поруку – срећно!