Традиционално Дан Библиотеке обележавамо посвећујући пажњу једном од неизоставних а свакако и најважнијих сегмената за све нас књигољупце, нашим читаоцима. Ове године су награде за најчитаоца додељене веома интересантном двојцу.

Својом појавом, ведрином, знатижељом и наравно одабиром књига, дечак Сава Артуковић је са непуне четири године оставио упечатљив утисак на све из Одељења за децу.  Одлука је била лака и Сава је проглашен за Читаоца ударника. У то име му је додељена награда у понедељак 12. окробра 2020. године. У познатом окружењу, међу књигама и омиљеним библиотекарима Сава је са својом породицом отворено ширио радост и понос.

Док је малени четворогодишњаг уживао у додељеној части, на Одељењу за одрасле се одигравао подједнако свечан и емотиван чин. Један од наших најстаријих и највернијих читалаца, осамдесетогодишњи господин Велизар Вујанић је примао награду за најчитаоца. Он се својим маратонским читалачким искуством издвојио у Одељењу за одрасле а свакако је после вишедеценијског чланства постао читалац без кога се Библиотека шабачка не може замислити. Многе анегдоте су везане за господина Велизара који воли да нас посети сваког понедељка и четвртка и да уз осмех а понекад и песму замени коју књигу.

Са посебном радошћу сваке године ишчекујемо овај дан и сусрет са истинским љубитељима књиге и читања.