Дан Библиотеке шабачке

/ / Вести / 8. октобра 2020.

Традиционално се у Библиотеци шабачкој месец октобар дочекује свечано и са нестрпљењем. Ова година је по свему другачија али радост због приближавања Дана Библиотеке и обележавања 173 године постојања није ништа мања у односу на претходне године. Новонастала ситуација изазвана пандемијом и појачаним мерама заштите навела нас је да овај значајан дан прославимо у кругу наше „библиотечке породице“ у петак 9. октобра 2020. године, стога Библиотека тог дана неће радити са корисницима.

Верним суграђанима и читаоцима смо овим поводом припремили изложбу „Рукопис, време, траг“, ауторке Мр Соње Бокун Ђинић из збирке Завичајног одељења Библиотеке шабачке, чије ће отварање моћи да се прати у петак 9. октобра 2020. године у 12 часова преко наше Фејсбук странице. Изложбу ће сви заинтересовани посетиоци моћи да погледају у наредних месец дана у Галерији Владичанског двора.

Као и сваке године одабрали смо најчитаоце на Одељењима за децу и одрасле. Они су се својом читалачком упорношћу и квалитетом одабраних књига истакли у току протекле године. По једног представника са сваког одељења чекају награде. Награде ће бити додељене у понедељак 12. октобра 2020. уз пријатан разговор са библиотекарима.

Библиотека шабачка је од те давне 1847. године и свих промена од Читалишта, Читаонице, Kњижнице, Библиотеке (окружне, општинске, матичне) одолела времену и свим приликама, као и неприликама, и остала константа и културни темељ града у којем је основана.