деце

Рођени за виолончело и гитару

/ / Вести, Деца / 10. јуна 2021.

Двориште Библиотеке шабачке је поново засијало у пуном сјају. Срећа, осмеси, знатижеља и задовољна лица деце и њихових родитеља су преплавили библиотечки врт у поновном окупљању на радионици Рођени за музику. Деца су уживала у прелиставању и преслушавању звучних, музичких и тактилних књижица. Сви су са нестрпљењем ишчекивали музичке тачке талнтованих ученика Музичке школе „Михаило Вукдраговић“.

Прва се представила Ева Илић која је припремни разред на виолончелу. Одсвирала је једну песмицу у складу са њеним узрастом и измамила је одушевљење свих присутних. Средњошколац Вељко Вуковић на гитари је извођењима Арапског каприча и Валцера показао виртуозност и задивио децу својим талентом. Награђивана Ива Симић је показала пуноћу звука свог виолончела, док је Јелена Лазић показала тананост звука на својој гитари.

Сви извођачи и њихови инструменти су изазвали велику знатижељу учесника радионице. Запиткивања, додиривање инструмената и покушаји свирања су свима причинили велику радост. Музичке импровизације су се смењивале а дечији будни погледи су све то испратили са великом пажњом.

Спонтана и весела музичка радионица је открила велику заинтересованост деце за ову тематику. Библиотека шабачка ће и даље ослушкивати потребе наших најмлађих и свакако се можемо надати скорашњем дружењу, али уз нове инструменте.