децу

Прваци, ти малени ђаци

/ / Вести, Деца / 2. септембра 2021.

Са нестрпљењем се ишчекује тај први септембар сваке године. За децу која тек крећу у школу то је посебан дан. Попут празника. Библиотека шабачке се труди да сваке године маленим другарима у Одељењу за децу припреми кутак са букварима и књигама уз које ће лако закорачити у свет читања.

Поводом овог важног дана у дворишту ОШ „Јеврем Обреновић“ Град Шабац је организовао дочек новим ђацима. Учешће су узеле све установе културе које су адекватним програмом и материјалом представиле своје активности. Библиотека шабачка је будућим школарцима показала разноврсност фонда Одељења за децу. Уз књиге о природи, животињама, разним атласима, музици, спорту, митологији и верним маскотама Библишом и Библином дружили смо се, бојили и цртали. Сваки првак је од наших библиотекара добио свитак са свим потребним информацијама о радионицама и начину учлањења у Библиотеку.

Да вас подсетимо, сва деца од рођења до поласка у други разред имају бесплатну чланарину. Разлог више да дођете у Библиотеку и уживате у царству књига.