Ђорђе Сибиновић – Шапчанин који више не живи у свом родном граду, а толико га воли и непрестано му се враћа. Увек на један нов, другачији начин. Најбољи правник међу књижевницима и најбољи књижевник међу правницима. Наш Филип Латиновић.На представљању књиге „Родитељи“ Шапчани су поново показали колико  поштују стваралаштво Ђорђа Сибиновића. 

Књижевна критичарка Милица Миленковић је темељном анализом романа „Родитељи“ отворила многобројна питања.  Истакла колико је важно што пред собом имамо дело које буди успаване емоције. Са њеним запажањима се сложио Петар В. Арбутина, књижевни критичар, писац и уредник у „Службеном гласнику“ и додао да се Ђорђе Сибиновић издваја као писац по томе што не прати „књижевне моде“. Роман „Родитељи“ настао је јер се указала потреба да се најсуровије, најболније саопште истине о нама, a ово je, пре свега, књига о нама. Господин Арбутина је своје излагање закључио речима да писац мора да да одговоре на питања из спољашњег света. Не мора нужно да их коментарише, али мора да објасни зашто не жели да учествује у злу. Такође, кад већ не жели да учествује у том злу, мора да му сведочи и то је једина позиција мислећег човека.

На самом крају, публици се обратио и сам Ђорђе Сибиновић. Истакао је да неће стићи да обиђе кућу у којој се родио, јер је у кући у којој ће живети вечно. И живеће.