духовни лек

Наше лечилиште и бања душе

/ / Вести / 7. маја 2020.

После месец и по дана, Библиотека шабачка је у понедељак, 4. маја почела да ради са корисницима. Већ у првим минутима рада, читаоци су стрпљиво чекали на импровизованим пултовима на три прозора у позајмним одељењима за одрасле и децу. Услужили смо близу 350 корисника који су, поштујући све мере опреза сачекали да коначно узму духовни лек из нашег храма знања, језика и слова.

Захваљујемо се нашим читаоцима на разумевању, стрпљењу и поштовању правила. Препоручујемо да и надаље долазите у Библиотеку са спремним списком жељених наслова, како би до њих дошли без дугог чекања.

Књиге по повратку у Библиотеку морају у карантин од 72 сата, и тек након адекватне дезинфекције могу назад у полице, па вас молимо за разумевање ако неки од наслова који желите тренутно није доступан. У складу са препорученим ванредним мерама, до нових упутстава радимо према прилагођеним правилима и радном времену.

Испод маски, сијали су осмеси библиотекара, срећних што су поново са читаоцима, библиотекара који чврсто верују да, иако се изгубимо у књигама, у њима се и проналазимо зато што су књиге ту да сперу прашину свакодневног живота са наших душа.

Са осмехом на лицу, озарен што може да поразговара са својим библиотерапеутима, наш стални читалац рече: “Парадоксално, али у овом реду сам срећан. Неће ми бити тешко ни да сваки дан долазим, макар по једно слово, сада када поново ради моје лечилиште и бања моје душе.”