Драга Савета, упс Кајо!

/ / Млади / 27. маја 2022.

Велика је срећа поново организовати радионице за младе и видети колико су им таква окупљања недостајала. У Европској недељи младих Библиотека шабачка је припремила интерактивно дружење са психологом Катарином Јовановић, нашом Кајом. Тема, Право ја, лажно ја, анксиозност, била је и више него интересантна за средњошколце из Школе примењених уметности, Средње пољопривредне школе, Економске школе „Стана Милановић“ и Шабачке гимназије.

Катаринино вишедеценијско искуство у раду са адолесцентима показује да је, поред стручности (која је свакако неупитна), важно и велико разумевање, истинска заинтересованост и љубав према младима. У жељи да им се олакша буран период у одрастању, овај сусрет је омогућио тинејџерима да јасно дефинишу осећања и стања која проживљавају, али и на који начин да их успешно објективизују и по потреби превазиђу. Атмосфера је била сјајна! Једноипочасовно дружење било је опуштено, пуно смеха и жеље за активним учествовањем. Кајин непосредан приступ, коришћење терминологије и жаргона који су њима у потпуности блиски и разумљиви, учинили су да овај сусрет буде окарактерисан као супер провод.

Ослушкиваћемо и даље ваше потребе, драги наши ни мали, а ни велики људи. А ви знате коме увек можете да се обратите и затражите савет. Библиотека шабачка је ту за вас, као и наша и ваша драга Каја!