Гле, гле све сама чуда

/ / Деца / 28. децембра 2022.

Данас је свечано отворена традиционална годишња изложба Одељења за децу „Гле, гле све сама чуда“. Инспирисана је значајним јубилејом – обележавањем 100 година од рођења Душка Радовића. Изложба је реализована у сарадњи са Основном школом „Јеврем Обреновић“ из Орида, која је ове године прославила 190 година трајања, и полазницима радионица Библиотеке шабачке.

Стваралаштво Душка Радовића послужило је као инспирација за радове свих актера изложбе. Захваљујући Драгани Ђурђевић, наставници ликовног васпитања, успоставили смо сарадњу са Основном школом „Јеврем Обреновић“. Библиотекарке су одлазиле у посету основцима, говориле о лику и делу Душка Радовића и тако су створена „све сама чудеса“. Користећи разне технике (цртеж, декупаж, колаж, моделовање) настала су права мала уметничка дела. Допринос годишњој изложби дали су и полазници драмске секције показујући свој таленат кроз радио-драму „Капетан Џон Пиплфокс“, коју је библиотекарка Горица Рајичић учинила доступном и глувим и наглувим особама користећи знаковни језик. Полазници стрип-радионице су причу о капетану Џону Пиплфоксу представили кроз покретни стрип, а Душка Радовића кроз интересантне карикатуре и портрете. У стварању изложбе учествовали су и предшколци из Вртића „Маша“, полазници програма „Корак у свет књига“.

Сви су радили са великом радошћу и ентузијазмом показавши сав свој таленат и креативност. Задовољни сви и сви срећни, важни и поносни на отварању изложбе. Поносна је и Библиотека што даје шансу деци да се искажу и покажу у најбољем светлу.

Хвала вам, драги другари, на овако дивној изложби!