Писмо

Изложба Школе примењених уметности – „Писмо“

/ / Дешавања / 13. новембра 2020.

У сарадњи са Школом примењених уметности у среду, 18. новембра 2020. године, у 12 часова у Галерији Библиотеке шабачке биће отворена изложба „Писмо“. Ученици ове школе излажу осамнаести пут у Библиотеци у оквиру едиције „Култура ћирилице“ чиме се потврђује успешна сарадња двеју значајних установа које се промишљено баве младима.

Изложбу ће отворити Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, Невенка Ђокић, директорка Школе примењених уметности и Мина Ступар, професорка Школе примењених уметности. Овогодишња изложба говори о самој форми писања писама, „о заборављеном начину комуницирања, разговора одсутног са одсутним. У данашње време када се оловке и пенкала ретко користе и када је савремена технологија (пре свега мобилни телефони) постала доминантан начин комуникације, писање писама је скоро потпуно заборављено.“

Изложба ће бити отворена у најужем кругу поштовалаца уметности, а све у циљу заштите здравља и одговорног понашања. Директан пренос отварања изложбе ће моћи да се прати преко Фејсбук странице Библиотеке шабачке. Сви заинтересовани суграђани ће моћи да погледају поставку до 16. децембра 2020. године.