Изложба Слађане Маринковић

Изложба Слађане Маринковић

/ / Дешавања / 31. јула 2020.

У сарадњи са Удружењем ликовних стваралаца Шапца, у среду, 5. августа 2020. године, у 12 часова у Галерији Библиотеке шабачке ће бити отворена изложба „Графичко сликарски путописи“ Слађане Маринковић. Изложба ће бити отворена у најужем кругу поштовалаца уметности, а све у циљу заштите здравља и одговорног понашања.

Изложбу ће отворити Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, Драган Марковић Маркус, директор Удружења ликовних стваралаца Шапца и ауторка. Директан пренос отварања изложбе ће моћи да се прати преко Фејсбук странице Библиотеке шабачке. Сви заинтересовани суграђани ће моћи да погледају поставку до 31. августа 2020. године.

Слађана Маринковић је рођена 1982. године у Крупњу. Дипломирала 2007. године на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек графика, у класи професорке Катарине Зарић. Члан је УЛУСА и УЛУПУДС-а у статусу самосталног уметника. Учествовала на бројним групним изложбама у земљи и иностранству (Москва, Мајами, Урбино, Рим, Патра, Париз, Београд, Нови Сад, Банјалука…). Добитница је треће награде на 8. EX YU конкурсу за графику, Београд 2014., награде Октобарског салона, Народни музеј Шабац као и стипендије Фондације за развој научног и уметничког подмлатка.