кад ставим прст на чело

„Кад ставим прст на чело“

/ / Деца / 1. јуна 2022.

Сваки пут када Дејан Алексић гостује у нашој Библиотеци, настане весела и разиграна атмосфера. Тако је било и овог пута. На самом почетку је колегиница Кристина Алексић представила нашег госта управо у његовом маниру, уз пуно интересантних питања и симпатичних „главоломки“. Деца су са одушевљењем дочекала омиљеног песника.

Дворана „Винавер“ је била испуњена до последњег места децом из продужених боравака основних школа „Ната Јеличић“, „Вук Караџић“ и „Николај Велимировић“,  као и осталим посетиоцима који су љубитељи стваралаштва Дејана Алексића. Он их је водио кроз своје књиге песама разговарајући уједно са њима и будећи им машту и жељу за размишљањем. Дечији одговори су били веома оригинални и инспиративни. Надметали су се у одгонетању загонетки, у питалицама, у брзалицама, уживали су у урнебесним „Малим огласима“. Био је ово дан за памћење.

У недељи када обележавамо Међународни дан детета, дружење са Дејаном Алексићем, „Кад ставим прст на чело“, показало је колико су овакви интерактивни програми уз књигу важни за квалитетно дечије одрастање.