Како се производи срећа

/ / Вести / 26. маја 2022.

Имајући у виду околности, срећа је међу људима нешто као догађај. Срећан и насмејан човек полако постаје једно од сећања на прошла времена. Идеално време да се запитамо шта се дешава са том срећом? По ком принципу она то бира коме ће да прави друштво? Можемо ли ми и како да утичемо на то? Да ли смо већ срећни, а да то не знамо? У потрагу за одговорима, али и срећом самом, повела нас је дугогодишња сарадница, али и пријатељица Катарина Јовановић, психолог.

Дворана „Винавер“ била је препуна, баш онако како смо је и оставили пре коронавируса. Како је и сама Каја поновила више пута, ништа ново нисмо сазнали, али је сада све много лакше и јасније. Вратили смо се себи, својој суштини, а не некој измаштаној верзији. Поставили смо своје страхове, уверења и очекивања баш тамо где треба да буду. Направили смо пролаз за мотивацију и акцију. И били смо баш срећни. Можда и због тога што смо испред себе имали пример истински срећног човека…

„Срећа није циљ. Срећа је сигнал да смо на добром путу до циља.“ „Пажљиво бирајмо проблеме!“ Ми ћемо послушати Кају, а ви?