Књига

У сусрет пролећу са књигом и поезијом

/ / Вести / 21. марта 2021.

Први знаци пролећа су већ ту. Ново годишње доба доноси и нову енергију. Људи су жељни сунца и седења по парковима или шетње по природи. Али када је породица заузета или пријатељи имају другачије планове, једино увек доступно и паметно друштво је књига. Књига је увек ту и она никада не окреће леђа.

Све је лепше уз добре књижевне наслове па и пролеће. Ни пандемија не јењава, али уз помоћ читања можемо брже и лакше да схватимо неке битне животне истине. Сви патимо али наши падови или погрешни кораци ни изблиза нису онако страшни како нам се чине. Ако то будемо имали на уму, можда ћемо моћи мало да предахнемо, пронађемо пут до свог циља поново и уз то сачувамо грациозност корака и мекоћу душе.

Природа се буди. Пробудимо и ми онај успавани, зимски део себе. Друге поштујмо и волимо! Помозимо им да зацеле ране које их муче. Изнесите јастуче за столицу на тераси и уз неки пријатан напитак крените да се бавите собом, али темељно. И немојте се подцењивати! Овог пролећа обећајте себи да нећете читати било шта. Никако! Опасно је читати књиге без имало критике. Живот уређују мисли, а оне треба да буду ведре, љупке и живахне као и само пролеће, то уникатно и живописно годишње доба.

Уживајте у природи, цвећу, књигама, поезији. Уживајте у предстојећем пролећу јер када дође пролеће, све најбоље долеће уз препоруку за читање Библиотеке шабачке.

Нека вам је срећан Светски дан поезије и почетак пролећа!