конкурс

Књижевни конкурс за младе ауторе до 35 година

/ / Вести / 28. маја 2019.

 Задужбина “Доситеј Обрадовић” објављује конкурс за Награду „Доситејево златно перо“, која се додељује за најбоље објављене радове младих аутора, а у оквиру књижевних врста које је Доситеј увео у српску књижевност (есеј, басна, путопис, кратка прича). На Конкурсу могу учествовати млади пунолетни аутори и ауторке од 18 до 35 година. Могу се послати највише три објављена рада. Дозвољена дужина путописа је 20 страница.

Радове потписане пуним именом и презименом, са подацима о датуму рођења, адреси становања, контакт телефоном, као и податком о месту објављивања рада, потребно је послати ОБАВЕЗНО путем поште, у пет примерака, на адресу: Задужбина „Доситеј Обрадовић“, Краља Милана 2, објекат Ц, II спрат, 11 000 Београд, са назнаком „За Доситејево златно перо“, као и на имејл адресу info@dositejeva-zaduzbina.rs

Телефони за информације су +381 11 3282 240 и +381 11 3282 254. Рок за достављање радова је петак, 12. јул 2019. године.

Жири ће изабрати три најбоља рада која ће бити награђена и објављена у посебној публикацији. Награде ће бити уручене у оквиру манифестације „Дани европске баштине“, која се одржава сваке године у септембру месецу.

Прва награда су књиге, „златно“ перо и новчани износ. Награде за друго и треће место су књиге, а свим награђеним учесницима биће уручене и дипломе. Пројекат „Доситејево златно перо“ реализује се уз подршку Секретаријата за културу града Београда.