конкурс

Ликовни конкурс Дај ми РЕЧ да је насликам

/ / Вести, Деца, Изложбе / 18. фебруара 2021.

На обострану радост и велико задовољство остварена је сарадња између ОШ „Свети Сава“ из Шапца и Библиотеке шабачке. Иницијатива школе „Свети Сава“ која је расписала књижевно-ликовни конкурс Дај ми РЕЧ да је насликам, за сву децу и ученике који су по ИОП-у, препозната је од Библиотеке шабачке која својим различитим активностима свих ових година покушава да скрене пажњу на децу са посебним потребама.

Договорена је централна прослава 2. априла 2021. године на Међународни дан дечије књиге и на Међународни дан деце са аутизмом која ће повезати школу и Библиотеку. Тог дана ће књижевница Јасминка Петровић свечано уручити награде и отворити изложбу радова у Библиотеци шабачкој.

Све потребне информације књижевно-ликовног конкурса се могу наћи на следећој адреси: http://www.skola-svetisava.edu.rs/nasabiblioteka.html и у приложеној брошури. Конкурс траје до 2. марта 2021. године.

Верујемо да је овом сарадњом створено и једно трајно пријатељство између две установе које су овим новим заједничким активностима отвориле ново поглавље у свом раду са надом  да ће то прерасти у традицију.