У Позајмном одељењу за одрасле осмишљен је посебан кутак – кутак забиблиотерапију. Библиотека шабачка у сталној тежњи ка напретку, прати дешавања у свету библиотекарства, тако да је и креирање овог кутака за терапију књигом, одраз тога. По речима сталне читатељке „Библиотека је право место за одмор. Књига нам помаже да се осећамо боље, да променимо размишљање и поступке. Најлепше је када нас на прави начин књиге мењају.“ Инспирисани овим и сличним мишљењима, пожелели смо да променимо или бар мало да побољшамо квалитет живота наших корисника, а и нас библиотекара.

Кутак за библиотерапију је интерактивно место у коме ће корисницима на полици бити препоручен одређен избор стручне литературе из области психологије, социологије, етике као и књижевна дела која обрађују одређене теме или третирају одређени проблем. Теме и проблематика књига на полици у прво време ће бити предлог библиотерапеута да би касније корисници могли сами да указују на оно што их занима или на оно што их мучи, остављајући поруке у већ спремљене сандучиће. На тај начин интеракција је остварена а дискреција загарантована. Овај кутак је покушај да доживимо колективну катарзу, да освестимо своје емоције и да их прочистимо.

Пишите нам...

Све ваше коментаре на одређену тему можете послати преко контакт форме са назнаком за Кутак за библиотерапију или ако су Вам дражи папир и оловка, своје утиске можете оставити у нашем Кутку за библиотерапију на Одељењу за одрасле.