Љубав и разумевање

/ / Вести, Деца / 6. октобра 2021.

Сваке године је присутна велика срећа и радост када у Библиотеци шабачкој обележавамо Дечију недељу. Стихови Љубивоја Ршумовића, који су и овогодишњи слоган, истичу да је најлепше одрастање уз љубав и разумевање. Библиотека кроз све своје активности и радионице негује битност ових појмова и, што је још важније, примењује их у пракси. У том духу су одржане радионице „Рођени за читање“ и „Рођени за цртање“ које већ дуго представљају заштитни знак наше установе.

Многобројни малишани су дошли у двориште Библиотеке са својим родитељима или у пратњи бака и васпитачица из вртића. Уживали су у дружењу уз књигу и цртање. Библиотекарке са Одељења за децу су, уз разноврсне тактилне, звучне и интересантно осмишљене књиге, упознавале малишане до треће године са новим појмовима. Читање прича и учење кроз занимљиве игрице окарактерисале су ово дружење.

Дечица која су показала интересовање за цртање уживала су у стварању нових креација на штафелајима. Уметница и драга дугогодишња сарадница, Милица Алимпић Илић, са најмлађим полазницима стварала је дрво пријатељства од нацртаних и обојених дечијих шака. Понос и велико дечије задовољство било је свеприсутно.

Библиотека шабачка је у току Дечије недеље припремила још нека изненађења. У среду, 6. октобра, свако дете које се учлани, добија попуст на чланарину захваљујући коме ће, за 400 динара, моћи да користи фонд у наредних годину дана. Верна читатељка-сарадница Катарина Матић за ову прилику је припремила теглице са слатким даровима за све посетиоце Одељења за децу и на тај начин допринела овом слављу.

Како би свака недеља била Дечја, морамо се подсетити стихова:

„Дете је дете да га волите и разумете.“