Недељу, у којој смо обележавали Међународни дан детета, заокружујемо једним веома занимљивим дружењем. За двадесетак основаца нижих разреда, заљубљеника у природу, организовали смо едукативну и креативну радионицу „Љубитељи птица“.

Наша сарадница Марија Матић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Криваје, која је члан Друштва за заштиту и проучавање птица, представила је кроз веома интересантну причу орла крсташа. Деца су сазнала да је двоглави орао са грба Републике Србије управо орао крсташ, који је једна од најугроженијих врста птица у нашој земљи. Колегиница Биљана Богојевић је представила неколико књига о птицама које се налазе у фонду Одељења за децу и еколошке дрвене слагалице угрожених врста птица Србије које се однедавно могу наћи у Читаоници.

У сарадњи са Миленом Обрадовић из Уметничке групе „Комбинарт“, Марија Стевановић и Александра Ердевички Томић из Библиотеке су одржале креативни део ове радионице. Деца су упозната са комплетним процесом прављења хладног порцелана, еколошке и веома безбедне масе за децу која је погодна за креирање разновсних украса. Овом приликом смо модлама обликовали украсе у облику птице и кућице за птице које личе на нашу Библиотеку и бојили их. Потом смо дечијим маштовитим креацијама украсили дрво које дочекује све малене читаоце.

Био је ово још један дан за памћење у нашој Библиотеци. Настављамо и даље у креативном и позитивном духу и радујемо се будућим сусретима са вама.