Марица Јовић

Слатка мала изврнута торта

/ / Вести / 22. јула 2020.

Наши старији су нас учили да се добро добрим враћа. Дошло је време када је потребно да се на то подсетимо и да изнова поверујемо у ту познату изреку. Вера у добро у људима, у другоме нас чини бољим. Чини да овај свет постаје такво место да у њему вреди живети.

Некада мали знаци пажње, осмех уз поздрав или љубазно обраћање могу неком да значе више него што можете да претпоставите. У Библиотеци се често сусрећемо са читаоцима који су жељни лепе речи или једноставног разговора и саосећања а када уз то добију ижељену књигу осећај је непроцењив. Многи наши суграђани, поготово у данашње време великих изазова желе да нам дају до знања да за њих ова установа културе, дуге традиције, представља истинско уточиште и прибежиште. Њихова захвалност је искрена а начини да нам то покажу су веома разноврсни и креативни.

 Бака Марица своје слободно време испуњава читајући књиге и правећи торте. Уживајући у томе што ради, живи испуњено желећи да и други осете делић тог њеног задовољства. Срећна што јој препорученим књигама чинимо срећу направила нам је торту и донела на дар једног јутра. У тим многобројним и танким корицама Добош торте уткала је сву захвалност а верујте да смо сви који смо торту пробали могли то и да осетимо.

 Хвала Вама, бака Марице!