Међународни дан родитеља

/ / Вести / 3. јуна 2021.

Међународни дан родитеља установљен је 2012. године Резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација у знак захвалности родитељима широм света за њихову несебичну посвећеност деци и бригу о њима. Од тада се сваке године обележава 1. јуна. Акценат на одрастању детета у породичном окружењу у којем се негују љубав и разумевање, неопходно за целокупан развој личности. Овај дан се у многим земљама прославља и као Дан деце, јер указује на теме од значаја за децу и њихову добробит.

Библиотека је овај дан обележила настављајући сарадњу са ОШ „Свети Сава“. Искористили смо први сунчан дан да организујемо дружење у дворишту Библиотеке, за малишане са посебним потребама, њихове родитеље и наставнике. Деца су била пресрећна када су видела да смо им припремили тему из саобраћаја где су уз звучне књиге, књиге питалице и многобројне тактилне књиге могли да савладају основна правила у саобраћају. Задовољство родитеља је било велико када су видели своју децу срећну и посвећену задатој теми. Интересантно осмишљена раскрсница на травњаку је деци и родитељима користан полигон за подсећање најважнијих правила за безбедност у саобраћају.

Једночасовна радионица је брзо протекла уз интересантне књиге и веселу дружину. Креативно и квалитетно проведено време је подршка родитељима да њихова деца могу срећно и задовољно да одрастају. Радост на њиховим лицима је била велика када смо уговорили следеће дружење а нестрпљење расте у ишчекивању наредне теме.