Међународни дан родитеља

/ / Вести / 3. јуна 2021.

Међународни дан родитеља установљен је 2012. године Резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација у знак захвалности родитељима широм света за њихову несебичну посвећеност деци и бригу о њима. Од тада се сваке године обележава 1. јуна. Ставља се акценат на одрастање детета у породичном окружењу у којем се негују љубав и разумевање које је неопходно за целокупан и хармоничан развој личности детета. Овај дан се у многим земљама прославља и као Дан деце, јер се  указује на теме од значаја за децу и њихову добробит.

Библиотека је овај дан обележила настављајући сарадњу са ОШ „Свети Сава“. Искористили смо први сунчан дан да организујемо дружење у дворишту Библиотеке за малишане са посебним потребама и за њихове родитеље и наставнике. Деца су била пресрећна када су видела да смо им припремили тему из саобраћаја где су уз звучне књиге, књиге питалице и многобројне тактилне књиге могли да савладају основна правила у саобраћају. Задовољство родитеља је било велико када су видели своју децу срећну и посвећену задатој теми. Интересантно осмишљена раскрсница на травњаку је деци и њиховим родитељима била користан полигон за подсећање најважнијих правила која су битна како бисмо сачували безбедност у саобраћају.

Једночасовна радионица је брзо протекла уз интересантне књиге и веселу дружину. Овакво креативно и квалитетно проведено време даје подршку свим родитељима којима је сваки дан борба како би њихова деца могла срећно и задовољно да одрастају. Радост на њиховим лицима је била велика када смо уговорили следеће дружење за две недеље а нестрпљење расте у ишчекивању наредне теме.