Читање на распусту

Нека читање буде омиљена забава

/ / Вести / 16. јула 2019.

Драги школарци, дуго очекивани распуст је у току. Време је да се одморите, наспавате, али и лепо и занимљиво проведете. Можете отпутовати на море, реку, планину и село. Aли ако се то не деси, сигурни смо да ћете пронаћи прави начин да се организујете и да своје слободно време осмислите на креативан и забаван начин.

За све оне који путују, а и за оне који остају у граду, Библиотека шабачка обећава сигурну забаву уз добру књигу. Ми верујемо да деца не треба да се одмарају од игре, већ да треба да се играју сваки дан. Такође, препоручујемо и да читају сваког дана, али не зато што морају, већ зато што воле!

Када се помене читање током летњег распуста, деца и млади најчешће помисле на лектиру. Међутим, то могу бити интересантни романи, збирке прича или песама. Затим књиге из популарне науке или психолошки приручници (посебно значајни тинејџерима које муче бројне дилеме о одрастању). Добар избор за лето су и књижевни серијали, јер је летњи распуст право време за читање књига о истим јунацима. За децу која тек улазе у свет читалаца одличан ‘мамац’ су духовите књиге!

Како би деци и младима обезбедили што пријатније лето, потрудили смо се да, поред нових и занимљивих наслова, обезбедимо и пријатан простор. Дођите да уживамо заједно!