пулт

Ново лице старог пулта

/ / Вести / 21. септембра 2019.

Драги наши суграђани, имамо важно обавештење! Библиотека шабачка вам је припремила једну интересантну новину на Одељењу за одрасле. Наиме, у срцу самог Oдељења, на пулту који је својим положајем и до сада мамио погледе посетилаца, осмислили смо нешто сасвим другачије. Тај до сада обичан пулт са књигама отишао је у неповрат. Уместо њега, наћи ћете Тематски кутак, који представља место представљања литературе разних аутора, родова, врста и жанрова спојених заједничком темом. Уједно је и визуелно осмишљен на допадљив начин. Нове тематски одабране књиге са оригиналним декорацијама очекиваће вас сваког месеца. Надамо се да ће вам се нови Кутак допасти, али и да ћемо остварити интеракцију.

Прва у низу тема које смо припремили је посвећена путовању. Није случајно што смо одабрали баш њу у смирај годишњих одмора када многима пада тешко повратак на радне задатке, а недавни одмор им се чини тако далеким. Узмите једну од препоручених књига и видећете како ће лепоте наше „Чудесне Србије“ оживети, како ћете кроз „Читање градова“ шетати њиховим улицама, како ће путешествије наших класика постати и ваше.

Путовати се може и без икаквог покрета и превозног средства. Драгоцена су путовања у духовне дубине и висине, путовања у средиште сопственог бића. Зато путујте са нама и наравно са КЊИГОМ У РУЦИ!