Обележавање Дана града – изложба „Мостови“

/ / Дешавања / 20. априла 2021.

Поводом Дана града, у четвртак 22. априла 2021. године у 14 часова у Галерији Библиотеке шабачке биће отворена изложба „Мостови“ која је настала у сарадњи са Школом примењених уметности. Деветнаести пут ће ученици ове школе у Библиотеци у оквиру едиције „Култура ћирилице“ представити радове и исказати своје таленте. На тај начин се потврђује успешна сарадња двеју значајних установа које се промишљено баве младима.

Изложбу ће отворити Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, Невенка Ђокић, директорка Школе примењених уметности и Мина Ступар, професорка из Школе примењених уметности. Овогодишња изложба се бави темом мостова као некадашњим, данашњим и будућим симболима града. Мост као вечита инспирација биће представљен кроз фотографије, графике, линорезе, цртеже и централну скулптуру од књига.

Свуда на свету се наилази на верне и ћутљиве мостове као на вечиту и вечно незасићену људску жељу да се повеже, измири и споји све што искрсне пред нашим  духом, очима и ногама, да не буде дељења, противности ни растанка.

Иво Андрић „Мостови“

Изложба ће бити отворена у најужем кругу поштовалаца уметности, а све у циљу заштите здравља и одговорног понашања. Директан пренос отварања изложбе ће моћи да се прати преко Фејсбук странице Библиотеке шабачке. Сви заинтересовани суграђани ће моћи да погледају поставку до 18. маја 2021. године.