Епидемија читања

Озбиљна епидемија у Библиотеци!

/ / Вести / 23. јула 2019.

Драги читаоци, дужност нам је да вас обавестимо да је у Библиотеци шабачкој завладала озбиљна епидемија! Шапчани су инфицирани књигом и читањем! Симптоми су: изражена срећа, потреба за знањем и сазнањем, одсуство жеље за тривијалним садржајима. Оно по чему се ова епидемија разликује од свих до сада регистрованих је што се људи и заразе и излече на истом месту – у Библиотеци. Према извештајима библиотекарки, сваки инфицирани корисник добија књигу, јер је то једини лек за ову необичну болест.

Састав лека: једна књига-информација садржи количину, немерљиву научном методом, супстанце која се повољно одражава на психофизичко здравље конзумента.

Дејство лека: читањем се побољшава култура говора и комуникације, стичу знања из различитих области, а каткад и вештине које се могу употребити у свакодневном животу.

Индикације: затворено и успорено срце, мало корисно и нама и другима; мрзовоља, нетолерантност, неспремност да саслушамо и уважимо друге; склоност ка неукусу и претеривању сваке врсте, неспоразуми настали на основу необавештености, могуће злоупотребе манипулацијама и неистинама.

Дозирање и начин примене: што конзумент више чита, шансе да остане заражен, али и излечен у исто време, све су веће.

Нежељена дејства: осим што ће неко помислити да је библиотекар баш све прочитао, нема нежељених дејстава.

Упозорење: не отићи баш никад у Библиотеку и не читати, прети да будемо несигурни у друштву, без става, пред сопственом децом лош пример. У Библиотеци је храна за душу, а пошто дефиниција каже да душу сви имамо, Библиотека је за све нас!

Начин издавања лека: лек се издаје уз чланску карту Библиотеке шабачке.

Рок трајања: неограничен.