Песме за велику и малу децу

/ / Концерти / 19. јуна 2020.

У сусрет Светском дану музике, ширила се песма за велику и малу децу у врту „Вилинског двора“ у среду, 17. јуна у 17 часова. По први пут пред својим Шапчанима Лука Виторовић је представио своје кантауторске песме које су спонтано настале у периоду изолације, дружећи се са својим верним пријатељем, псом Гаријем. Шармантни Француски булдог је инспирисао свог власника да створи шаљиве песме о псима али и о другим животињама, представљајући њихов свет са пуно разумевања и комичних ситуација.     

Публика је са одушевљењем дочекала песме о књишком мољцу који је хтео да оде за Костолац о комарцу вегетаријанцу о жутом псу или о гуски. Поред музичког и поетског дара, Лука је свим присутнима открио и своје глумачке таленте. Између нумера, адекватним и духовитим причицама свима је мамио осмехе на лица. Интеракција је била загаронтавана а уживање свеприсутно. То је било једно од оних дружења у коме се одрасли осећају као деца а деца се препуштају лепоти одрастања.

Ужитак је био потпун. Сви су плесали у блуз, џез и рок ритму и певали лако памтљиве песме. У музичком смислу, све је држао под контролом Лукин стални сарадник Александар Аца Пуповац који је свакако допринео апсолутном угођају. Једночасовна журка уз бомбоне и ликове из дечјих омиљених књижевних дела пролетела је као трен. Сви су имали осећај да се овако нешто мора поновити.

И хоће! Обећавамо!