У сталној тежњи да шири своју мисију, Библиотека шабачка је место сусретања младих људи жељних знања, посебно када је рад са децом у питању. На предлог Наташе Старчевић, асистента за ужу научну област Педагогија на Високој школи струковних студија за васпитаче у Шапцу, организовано је дружење са студентима прве године у читаоници Дечјег одељења.

Презентовањем досадашњег рада са малишанима који се посвећено, организовано и континуирано (преко десет година) организује у Библиотеци шабачкој, студенти су могли да се упознају са радионицама и програмима које запослени у нашој установи припремају за децу до поласка у школу. Један од најпрепознатљивијих програма у нашој Установи свакако је „Рођени за читање“, који је реализован под слоганом „Читајте вашој деци од најранијег узраста, јер су деца рођена за читање!“. Будућим васпитачима је предочена важност, али и корист коју малишани могу имати одрастајући уз књигу и читање. Уз два филма и причу библиотекара истакли смо моћ бајке, игре, драмског метода и подстицаја на креативност.

Радионице „Корак у свет књига“, „Бајка под сликарском беретком“, програм „Библишина рингераја“ и многобројна дружења попут „Игре без граница са књигом у руци“  представљају само делић свакодневних активности посвећених деци, које омогућавају да се на најлепши начин стимулише њихово стваралаштво изван куће и вртића како би се испунило слободно време квалитетним садржајем у пријатном и безбедном простору, у кући знања и културе.

Позитивна енергија, радознали погледи и жеља да се поделе утисци окарактерисали су једноипочасовно дружење. Љубав и одговорност према деци нас је окупила и спајаће нас и у будућности у заједничкој мисији да приволимо децу књизи.