Полазници Малог атељеа чији је оснивач Јелена Спасојевић, први пут су се представили у галерији Библиотеке шабачке. Задовољство и топлина приликом сусрета учесника изложбе красило је непоновљиву атмосферу свечаног отварања изложбе Радост стварања. У тим дирљивим сусретањима осећала се радост приликом евоцирања успомена на рад и стварање уметничких дела.

Упркос години која је обиловала изазовима, Јелена Спасојевић је успела са својим полазницима да оствари континуитет и велики број квалитетних радова. На изложби су приказани радови 28 учесника млађе групе и 17 одраслих полазника. Разноврсност техника и велика надареност краси изложене радове који су подељени у два сегмента у зависности од узраста. Нашим суграђанима су представили умеће у грнчарији, пастелу, цртежу, поинтилизму, акварелу.

На обострано задовољство остварена је сарадња између Библиотеке и Јелене Спасојевић. До сада је реализована и летња школица цртања за децу нижих разреда основне школе и радови са тих радионица се могу видети у Анексу, испред Одељења за децу. У плану су и радионице калиграфије за запослене у Библиотеци и ликовне радионице за старије суграђане.

Оваквим сарадњама Библиотека шири сопствене видике и склапа везе за будућност. Гајимо наду да су ове реализоване активности само почетак једног дугогодишњег дружења.