Разговор са Марчелом

Разговор са Марчелом

/ / Дешавања / 1. новембра 2019.

У среду, 6. новембра 2019. године, у 19 часова у Дворани Винавер у Анексу биће одржано представљање књига Марка Шелића Марчела. Један од најчитанијих писаца млађе генерације у нашој земљи, по први пут гостује у Библиотеци шабачкој, која, на овај начин, наставља да доприноси развоју културе младих. О музици, писању, стриповима, положају младих и њиховим интересовањима са Марчелом ће разговарати Кристина Алексић, уредница културних програма у Библиотеци.

Марко Шелић Марчело рођен је у Параћину 1983. године. Дипломирао је на Филолошком факултету у Београду, а Факултет педагошких наука Универзитета у Крагујевцу доделио му је почасну диплому Magister Humanitas за педагошко деловање. Ради у Београду. Живи у свом свету. Писац је којем се догодила музика иако редослед објављивања дела сугерише да се десило обрнуто. Објавио је студијске албуме: De facto (2003), Puzzle shock! (2005), Трећа страна медаље (2008) и Деца и Сунце (2010), као и романе: Заједно сами (2008), Малтерего, књига прва: Рубикова столица (2012; измењено и допуњено издање 2016), Малтерего, књига друга: Хигијена несећања (2017), збирку текстова О људима, псима и мишима (2009) и Напет шоу (2014), концептуално дело које обједињује пети студијски албум и збирку колумнистичко-есејистичких текстова. Спот за песму Позериште први је српски спот уврштен у World chart express европског МТВ-а.

Неколико година је објављивао колумне у Политици и Хуперу, где је водио рубрику о стриповима. Учествовао је и у акцијама Центра за ненасиље, Центра за ратну трауму и организације Астра. Последњих година ангажован је и у позоришту.