Реакција читатељке на текст

Реакција читатељке на текст

/ / Вести / 3. јула 2019.

Волимо када људи реагују на оно што радимо и када их наше активности мотивишу. Посебно ценимо конструктивну критику јер нас чини бољим. На тај начин уочавамо и исправљамо своје грешке. Свакако да нам највише пријају похвале зато што нам показују у ком правцу да наставимо да се крећемо… Много тога смо научили слушајући наше читаоце и зато нам је глас сваког од вас изузетно драгоцен. У прилог тој тврдњи је и прича која следи.

Наш текст о читатељки која нас је позвала непосредно пре него што се породила, оставио је велики утисак на све који су га прочитали. Пробудио је топла, помало запостављена људска осећања о одговорности, пажњи, лепом гесту. Показао нам је да су такве приче преко потребне људима. Писмо  читатељке Катарине Матић бисмо издвојили јер нам је дала и неколико веома интересантних идеја. Потврдно је климнула главом када смо је упитали да ли јој се допадају нове рубрике и тако закључила да смо на мапи некултуре, неукуса  и помало неизвесне свакодневице изабрали прави пут. И једини, заправо. Преносимо њено писмо у целини:

„Поштовани, хтела сам да Вам кажем да су Ваше активности сасвим прилагођене времену и сврси Вашег постојања и рада. Такође сам хтела и да Вас замолим да објављујете више прича као што је „Позив из породилишта“. Тај текст мами осмехе и греје срца, јер му је порука да ни у најтежим или најлепшим тренуцима не треба да се одвајамо од најбољег друга – књиге. Тако сам је доживела, па бих волела да такве приче прерасту у рубрику. Такође бих предложила и да се најталентованим ученицима средњих школа поклони књига на неки значајан дан за Вашу установу, као и да то постане пракса. Ако то захтева много новца, онда се о успесима тих младих људи може говорити у оквиру радионица, на пример. На тај начин посебно може да се скрене пажња на оне који воле да пишу.

Веома ми се допада и рубрика „Познати препоручују“. Предлажем да се у њој нађу и успешни шабачки основци и средњошколци. Неизмерно ми је драго и што је прошле године титулу најбољег читаоца добио мој професор Душан Станојевић. Нико то није заслужио више од њега, јер је прави пример како, чак и у данашњем времену, можемо постати и остати велики и достојанствени уз помоћ знања, марљивости и књиге.“

Поштована Катарина, хвала Вам што пратите наше активности и мотивишете нас да будемо још бољи!