Рођени за музику

/ / Деца / 25. децембра 2019.

Још 2011. године започели смо реализацију пројекта „Рођени за читање“, чији је циљ да се код родитеља јача сазнање о способностима њиховог детета да позитивно реагује на подражаје створене читањем и причањем прича. Ауторка пројекта је библиотекарка Драгана Гајић. Интересовање је било изузетно, а резултати очигледни. У Библиотеку је, до овог тренутка, учлањено око 2 700 малишана од рођења до треће године живота. Они су расли заједно са нама, уз књигу. Желећи да им пружимо нове могућности и пробудимо интересовања, пре неколико година смо покренули радионицу „Рођени за цртање“.  Од јуче и радионицу „Рођени за музику“. Пред препуном Двораном „Винавер“ представљена је будућност о којој сви сањамо.

Програм је почео наступом чудесног Хорића којим је дириговала Соња Живковић, професорка Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ из Шапца. Након тога су свој таленат показале и мале флаутисткиње из ове школе са својим професорком Биљаном Прицом . Уследио је део у коме су највише уживали наши малишани – упознавање за инструментима, певање, али и листање звучнх и музичких књига са Позајмног одељења за децу. Програм је, као и саму радионицу, осмислила библиотекарка Александра Ердевички Томић.

Радионица „Рођени за музику“ произилази управо из пројекта „Рођени за читање“, првенствено по основној идеји да се деца од малих ногу вежу за књигу и читање. Одржаваће се једном месечно, а сви заинтересовани се могу пријавити на Позајмном одељењу за децу у Анексу Библиотеке шабачке.