Са књигом на глави и децом у трави

/ / Деца / 13. маја 2022.

ДУГО ЧЕКАНА АКТИВНОСТ!

Програм Са књигом на глави и децом у трави дуго је чекао на свој ред, како због коронавируса, тако и због временских прилика које нам нису дозвољавале реализацију ове активности.

У четвртак, 12. маја 2022. године, двориште Библиотеке шабачке поново је засијало у пуном сјају. Срећа, осмеси, знатижеља, задовољна лица и такмичарски дух преплавили су библиотечки врт. Ово дешавање окупило је децу млађег основношколског узраста у циљу повећања физичке активности за коју смо приметили да видно изостаје и повезали је, као и увек, са књигом и Библиотеком. Како је књига нераскидиво уплетена у све сегменте живота, тако је ова активност, спортског карактера, нашла своју инспирацију у књизи Алиса у земљи чуда.

Такмичиле су се две основне школе Вук Караџић и Николај Велимировић, уз инструкције и правила Владимира Пантелића, оснивача и успешног тренера Школице спорта Здрави и фит клинци. Са њим смо остварили изузетно сарадњу а деца су показала своје знање, маштовитост и спретност. На крају активности победници су добили награде – годишњу чланарину и пакет књига за своју школу, док су остали добили утешну награду, полугодишњу чланарину.