Моја борба – са књигом, за књигу

/ / Библиотерапија / 13. јула 2020.

Сваки тренутак нашег живота изискује превазилажење изазова, залагање, улагање, одрицање како би уследило уживање, одмарање, опуштање које обично не потраје, па нас наново чека учење, размишљање, промишљање, креирање, па трпљење и изнова и изнова превазилажење – живот је борба!

Можда више него раније, сви тога постајемо свесни. Свако се бори на начине који су му доступни, које сам проналази, извлачећи из себе резерве сопствених капацитета. А кад они затаје, свакако нам је потребна помоћ. Руку пружамо према породици, пријатељу, љубимцу – вољеном бићу. Утеху тражимо у природи, у налажењу склада са њом а мудрост и духовно задовољење у књигама. Ти бесконачни редови исписаних/одштампаних страница нам нуде отрежњење, дају нам неопходне одговоре, пружају наммоменте чистог благостања.

Зато, боримо се сви! Боримо се за љубав, за знање, за памет, за добро у нама и у другима. Боримо се са књигом и за књигу.

Поделите са нама шта за Вас представља књига и урањање у лепоту читања? Све ваше коментаре на ову тему можете послати на нашу имејл адресу aleksandra.erdevicki@bibliotekasabac.org.rs са назнаком за Кутак за библиотерапију или ако су Вам дражи папир и оловка, своје утиске можете оставити у нашем Кутку за библиотерапију на Одељењу за одрасле.   

Литературу на ову тему можете наћи на адреси https://opac.bisis.rs