само се срцем јасно види

Само се срцем јасно види

/ / Вести, Изложбе / 30. децембра 2021.

“Мали Принче, ниси сам, ниси док је оваквих сјајних читалаца и креативаца“, речи су директорке Библиотеке, Јелене Подгорац Јовановић, којима је започела своје обраћање на отварању изложбе „Само се срцем јасно види“.

Традиционална годишња изложба дечјих радова ове године је реализована у сарадњи са ученицима и наставницима Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Криваје. На иницијативу њихове наставнице Марије Матић, успостављена је сарадња Библиотеке шабачке и Школе. Планирано је да деца више времена проведу у Библиотеци и да Библиотека буде чест гост Школи, али епидемиолошка ситуација није дозволила да остваримо наше планове. Упркос томе, предан рад ученика и наставника резултирао је овом дивном изложбом.

„Мали Принц“, вечита инспирација, подстакао је и побудио оно најскривеније код ученика од четвртог до осмог разреда Школе у Криваји. Бавили су се овим књижевним делом на најразличитије начине, повезивали су га са драмском и ликовном уметношћу. Радили су са радошћу и ентузијазмом опробавши се у новим улогама као глумци, сценографи, кореографи, али и врсни сликари који су користећи различите технике створили своја мала уметничка дела.

Задовољни сви, и наставници и ученици и директорка и сви срећни, важни и поносни на отварању изложбе. Поносна је и Библиотека што даје шансу деци из сеоске средине да се искажу и покажу у најбољем светлу.

Хвала вам, драги другари, на овако дивној изложби!