Спој науке и уметности

/ / Деца / 4. октобра 2022.

Библиотека шабачка се, и у години обележавања свог јубилеја, придружила Европској недељи истраживача. Тема овогодишње манифестације је спој науке и уметности. Последњег дана ове узбудљиве недеље, у Читаоници за децу Библиотеке шабачке одржана је едукативна и креативна радионица „Упознајмо угрожене  птице Србије“.

Петаци из основних школа „Вук Караџић“ и „Ната Јеличић“ су били веома заинтересовани за причу о угроженим птичјим врстама  наше земље. Посебну смо пажњу посветили великом тетребу, белоглавом супу и орлу крсташу.  Овогодишњи концепт манифестације у којој се спаја наука и уметност инспирисао нас је да повежемо важну тему о угроженим птицама кроз едукативно предавање,  велики број књига, дрвених еко-слагалица са креативним изражајем на хладном порцелану, еколошком и веома безбедном масом за децу. Мали истраживачи су осмишљавали и своје птице из маште и настанили су их у безбедној крошњи дрвета које смо специјално направили за ову прилику.

Двосатно дружење препуно позитивне енергије, жеље за знањем и креативног изражавања водиле су библиотекарке Биљана Богојевић, Марија Стевановић, Александра Ердевички Томић и Марија Вуковић.