Све што треба да знате о магнолији

Све што треба да знате о магнолији

/ / Вести / 21. марта 2022.

Наука каже да је први цвет који је икада процветао на планети Земљи била управо магнолија, која симболизује достојанство и отменост. У Кини је цвет магнолије симбол снаге и верности у љубави, док је у Европи симболизовао враћање старој љубави. У граду Шапцу магнолија симболизује књигу, пролеће, лепоту. Симболизује Библиотеку.

Магнолија у дворишту Библиотеке… Песма сама по себи. Надали смо се да ће расцветала дочекати пролеће, како је то чинила до сада. Ипак је решила да се поигра са нашим стрпљењем још мало. Шапчани већ данима проверавају да ли је ружичаста магија у дворишту Библиотеке ступила на снагу. Надамо се да ће то учинити баш данас када обележавамо Међународни дан поезије и Дан почетка пролећа. Док ишчекујемо резултате полазника нашег Клуба рецитатора са Општинске смотре, делимо са вама радост због чињенице да је поезија у свему – у цвећу, трави, сунчаном дану, руменом дечјем образу. Она је у свакој нашој бори, сваком нашем паду и свакој нашој нади. Данас говоримо гласно у њено име. А учинила је то и наша сарадница Теодора Миленковић, која је на свом Јутјуб каналу „Дора и књижица“ препоручила веома занимљиве наслове. Обележавању Међународног дана поезије се прикључила и Катарина Марић, читатељка-сарадница, која је осмислила Пролећни књишки упитник. Звучи занимљиво? Разлог више да нас посетите и попуните га у омиљеном Кутку за библиотерапију.

„Поезију ће сви писати“, упозорио је Бранко Миљковић. Време у којем живимо нас пита: „А има ли је ко читати?“ Поезијо, буди спокојна! Ниси сама! Наша магнолија показује твоје право лице. И управо је то оно што нам је потребно – лепота…