Светски дан особа са Дауновим синдромом

Мало пажње, много вреди

/ / Вести, Деца / 22. марта 2021.

Светски дан особа са Дауновим синдромом се обележава 21. марта када је и Светсти дан поезије. Библиотека шабачка је истакла важност оба ова дана и адекватним активностима скренула пажњу на њих у понедељак 22. марта 2021. године.

У сарадњи са ОШ „Свети Сава“ уприличено је веома интересантно и емотивно дружење са неколицином деце са посебним потребама. Иако је замисо била да се дружење организује испод расцветале магнолије, због изненадног снега смо се преселили у Одељење за децу.  Александра, Дуња, Дејан и Милан, који похађају библиотечку секцију у школи „Свети Сава“, коју предводи библиотекар Александра Курдулић, дошли су у пратњи родитеља. Провели су весело и раздрагано време уз разновсне звучне књиге и поезију чика Јове Змаја са библиотекарима из Билиотеке шабачке. Осмеси због добијене чланске карте, пригодног поклон пакетића и жељених књига преносили су се на све присутне. Једночасовно дружење ником није било довољно. Свима је било јасно да ће се дружење наставити и у будуће. Договор је постигнут и са нестрпљењем ишчекујемо будућа виђења.

Поводом Светског дана поезије, Библиотека шабачка традиционално одабраном литературом указује на значај читања, писања и објављивања поезије. Аудио снимцима, на којима су наши суграђани читали поезију Мирослава Мике Антића, скренућемо пажњу на лепоту поезије и на то колико је она важна за наше животе. Сви љубитељи овог књижевног рода моћи ће да погледају ове снимке на Youtube – каналу Библиотеке шабачке и на нашим друштвеним мрежама.