Велики дан малих дивова

/ / Вести / 17. новембра 2022.

За Светски дан превремено рођене деце изабран је 17. новембар. Сваке године у свету се роди више од 15 милиона беба пре времена, а од тога, нажалост, један милион не преживи. У Србији се годишње пре термина роди више од четири хиљаде беба. Одгој и нега превремено рођених беба је дуготрајно, захтевно, праћено бројним компликацијама, а посебно је тешко за родитеље, којима је, готово увек, неопходна подршка породице и околине.

И ове године Библиотека шабачка ће љубичастом бојом подржати мале борце, њихове породице и лекаре, медицинске сестре и све остале који својим радом, негом и залагањем чине све да превремено рођена деца однесу победу у најважнијој животној борби.

У читаоници Дечјег одељења у 17 часова одржаће се дружење ”Рођени за читање”. Позивамо све мале дивове и њихове родитеље да нам се придруже.

И сами, међу децом запослених, имамо љубичасте звезде. Знамо како је тешко изборити се са бригама, прогнозама, стрепњама… Зато ћемо не само 17. новембра, већ и сваки други дан у години бити на услузи нашим корисницима који се нађу у сличној ситуацији стручним књигама, брошурама, дружењима и саветима.