Брак деца породица Влајко Пановић

Сви ми потичемо из детињства

/ / Актуелно / 28. априла 2022.

Добар човек постаје „ретка врста“, готово изумрла. Исто је и са мудрим људима. Такве особине у данашње време могу само бити проблем. Међутим, баш такав човек, добар и мудар, највише нам је потребан. Баш такав човек свакодневицу чини подношљивом јер нас подсећа на све оно што живот чини лепим и вредним живљења. Свако ко је синоћ био у Библиотеци шабачкој разуме о чему причам. Свако ко је имао ту част да упозна и саслуша Влајка Пановића, може да потврди колико су такви људи важни. Изгубили смо веру у доброту, у брзини заборавили да се осмехнемо вољеној особи, да загрлимо дете и родитељима стегнемо руку. Трудећи се да пронађемо успех и згужвамо тек плаћене рачуне, нисмо приметили да је дошло пролеће и да је наше дете научило да нацрта кућу, напише прво слово. Нисмо приметили да се заљубило, променило. Где журимо? Када та журба престаје?

У књизи „Брак деца, породица“ Влајко Пановић је, у форми питања и одговора који одражавају ауторов саветодавни рад са родитељима и децом, одговарао на све недоумице о браку и односу између супружника, родитељству, васпитању деце, стресу, зависности од видео-игара. Поред аутора, о књизи је говорила и Биљана Дробњак, мастер-педагог, једна од рецензенткиња.

„Изгубивши неопходни мир, човек постаје жртва спољних догађаја, али и других људи, или скупа различитих околности. Он је све чешће узнемирен, депресиван или агресиван, а тиме отежава могућност развоја на свет донетих потенцијала код своје деце. Многи су стога развили образац сталног незадовољства, окривљивања других, или су изградили хроничну забринутост и одсуство животне радости. Ако их упитате чему се радују, многи ће дуго размишљати пре него што вам одговоре.“

Уколико нисте били у прилици да присуствујете представљању књиге, можете погледати снимак програма.