Ускликнимо с љубављу

Светосавска изложба ”Ускликнимо с љубављу”

/ / Деца, Изложбе / 28. јануара 2022.

У Библиотеци шабачкој се, традиционално, Савиндан обележава сваке године. “Ускликнимо с љубављу“ је назив овогодишње изложбе која је синоћ свечано отворена у галерији Библиотеке шабачке. Реализована је у сарадњи са ученицима из Основне школе „Јеврем Обреновић“ из Шапца и Орида и њиховом наставницом Драганом Ђурђевић, као и полазницима радионице која је организована током зимског распуста у Библиотеци шабачкој, а коју је осмисила и водила Милица Алимпић Илић, ликовна уметница.

Стиховима Војислава Илића и пригодним говором о Светом Сави, директорка Библиотеке шабачке, Јелена Подгорац Јовановић, обратила се публици. О самој поставци су говориле ликовне уметнице Драгана Ђурђевић и Милица Алимпић Илић, а група деце је прогласила изложбу отвореном.

Свети Сава као први српски архиепископ, просветитељ, законодавац, књижевник, ходочасник и дипломата, али пре свега као утемељивач српске цркве, државе и школства, представљен је кроз ову изложбу. На различитим материјалима и користећи многобројне технике, свој таленат је исказало преко шездесет основаца од петог до осмог разреда и петнаесторо полазника радионице млађег школског узраста.

Свечана атмосфера и задовољна и поносна деца на отварању изложбе показатељ су колико поштују лик и дело Свето Саве и колико су уживали док су радили и стварали. Сви заинтересовани суграђани ће поставку моћи да погледају до 10. фебруара 2022. године. Посетите нас и уживајте!

„Будите добро, будите здраво и чините праве изборе“, поручила је директорка Библиотеке шабачке на крају свог обраћања.